Tordai Bence (Párbeszéd) kijelentette: Orbán Viktor hazudik a jelenlegi három legfontosabb ügyben: a járványkezelés, a Szájer-ügy és az uniós vétó kérdésében is.

Hirdetés

A kormányfő nem mond igazat a járvány kezeléséről, hazugok a számok, amelyeket közzétesznek – mondta. Szerinte a miniszterelnök akkor sem mond igazat, amikor a Szájer-ügyben azt állítja, hogy senki nem tudott semmiről, emellett pedig az alaptörvény nem védi a szexuális kisebbségeket a megkülönböztetés ellen.

Úgy folytatta: az uniós vétó ügyében is hazudik a miniszterelnök, ugyanis azt mondja, azért nem írja alá a megállapodást, mert az bevándorlóországgá tenné Magyarországot. De a tervezetben egy szó sem esik a migrációról, sokkal inkább a jogállamiságról, arról, hogy nem szabad ellopni az uniós összegeket – érvelt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy válaszolt, ma Magyarországon mindenki – amíg a törvényeket betartja – úgy él, ahogy akar, a kormány magánügyekbe nem szól bele. A házasságról alkotott meggyőződést rögzíti az alaptörvény, de abba, hogy ki minek vallja magát, hogyan éli az életét, mit tesz a magánéletében, a kormány nem szól bele – hangsúlyozta.

Korábban írtuk

Kijelentette, a vétó ügyében elfogadhatatlan, hogy a jogállamiságra hivatkozva nem definiált helyzetben bármilyen szankció kiszabható.

Orbán Viktor hazudik a három legfontosabb ügyben. Mi lesz a következmény? – Tordai Bence azonnali kérdése Orbán Viktorhoz. #Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Monday, December 7, 2020