Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, szerk.
Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a felhatalmazási törvényt, mondjon le a rendkívüli és korlátlan hatalomról. Azzal indokolt: a kormány nem élt, hanem visszaélt a rendkívüli hatalommal.

Úgy értékelt: a kormány „utcára pakolja” a betegeket a kórházakból, hagyja csődbe menni a vállalkozásokat, a „melósok szemét pedig kiszúrja közmunkával”. „Önök meg csak híznak és híznak, a nép meg lakjon jól óriásplakátokkal, ugye?!” – fogalmazott a frakcióvezető.        

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára II. János Pál pápát idézte azt mondta: várja, hogy az igazság a saját erejével, szelíden, de erőteljesen behatoljon Jakab Péter elméjébe, ez ugyanis jót tenne a napirend előtti felszólalások műfajának is.

Korábban írtuk

Szerinte Jakab Péter állításaival szemben a valóság az, hogy a kormány a járvány egészségügyi és a gazdasági hatásainak kezelésére fordította a felhatalmazását és ezt visszaadja, amikor a járvány terjedésének sikerül gátat szabni.

Megerősítette: a kormány olyan gazdaságvédelmi intézkedési csomagot hirdetett meg, amely a közteherviselésre épül, segíti munkahelyeket megtartani és újakat teremteni. Az egészségügyi védekezésről szólva kiemelte: minden intézményben rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök.