Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) szerint a kormányoldalon a nyári szünet után újult erővel vághatnak neki a lopásnak, a hazudozásnak, majd hozzátette, október 11-én „lebontjuk a kétharmadot és véget vetünk az önök luxuskormányzásának is”. Szerinte ezt követően tíz év kormányzás után „tíz év hűsölés” várja a kormányoldalt, amely „a magyar melósoktól meg a magyar nyugdíjasoktól” elvett pénzből urizálhat most.

Arról beszélt: a változás „maga alá fogja temetni azt az elmebajt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz-kétharmad”. Jakab Péter szerint a kormányoldal fél az eredményeket hozó ellenzéki összefogás láttán, hozzátéve, kormányzati teljesítményre van szükség, amire az elmúlt tíz évben nem volt példa.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára kifogásolta, hogy a Jobbik frakcióvezetője a járvány elleni küzdelem közepén egy időközi választással foglalkozik, hangsúlyozva, hogy az elmúlt hónapokban felkészítették az egészségügyet a járvány második hullámára. Mint mondta, van elég eszköz és szakember, ha utóbbiakat próbálja is az ellenzék állandóan lejáratni.

Az államtitkár a statisztikákra hivatkozva a százezer lakosra vetített halálozási rátára hivatkozva azt mondta: ez az adat mutatja a védekezés eredményességét. A kormányzati intézkedések kapcsán megemlítette: június óta folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, annyian dolgoznak, mint a járvány kitörése előtt, de további lépésekre van szükség a helyzet kezeléséhez, ezeknek csak egyike a hitelmoratórium meghosszabbítása.

Korábban írtuk

A borsodi ellenzéki képviselőjelöltről szólva kijelentette, egy „veretes antiszemitát” indítanak az októberi időközi választáson, majd arról beszélt, a Jobbik „nemzeti pártként indult, de egy baloldali paktum része lett”.