„Itt és most megígérem, hogy az általam vezetett kormány sem a szexuális kisebbségeket, sem más kisebbségeket nem fog a gyűlölet céltáblájává tenni” – így tett ígéretet szimpatizánsai felé Jakab Péter a legutóbbi baloldali miniszterelnök-jelöltek vitáján. A Jobbik elnöke azonban nem mindig volt ezen az állásponton, 2010-ben egy miskolci kampányrendezvényen még becsmérelte és szidalmazta a Budapest Pride felvonulást.

Hirdetés

„A csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. És a csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy ilyen buziparádékat biztosítson az Andrássyn”

– fogalmazott a Jobbik elnöke még 11 éve.

A közmédia hírportálja emlékeztet: a Jobbik akkori irányvonalát képviselte nemrég mostani, szegedi képviselőjelöltjük, Tóth Péter is, akinek szavait a Momentum elnöke idézte fel. Fekete-Győr András szerint a jelölt tavaly a Pride-dal kapcsolatban úgy nyilatkozott: „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.”

Karácsony Gergely is megszólalt a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban, ő azonnal eltörölné ezt a törvényt. Úgy fogalmazott:

„Én tűztem ki elsőként a szivárványos zászlót polgármesterként, és először mondtam beszédet a Pride-on, ezért eltörölném a mostani törvényeket.”

A főpolgármesterrel egyetértett Dobrev Klára is, aki szerint ugyancsak el kell törölni a gyermekek védelméről szóló törvényt.

Az említett jogszabályt még június közepén fogadta el az Országgyűlés. A gyermekvédelmi törvény elfogadása után elemi erejű, csak a 2015-ös migránsválság idején tapasztalt nemzetközi támadás indult Magyarország ellen – többek között erről beszélt Orbán Viktor is, amikor bejelentette, hogy a törvényről népszavazást kezdeményeznek.

A Hirado.hu cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk