Hirdetés

Jámbor András Imre (Párbeszéd) arról beszélt, hogy válság van, amely nem a háborúval kezdődött és ez a válság azért érinti Magyarországot ilyen durván, mert a kormány elrontotta a politikáját. A kormány nem csökkentette, hanem növelte az orosz energiafüggőséget, leértékelte a forintot, a választási osztogatása óriási lyukat ütött a költségvetésen és miatta nem jönnek a gazdaságnak létfontosságú uniós források – sorolta. Hozzáfűzte: a kormány azt hazudta, hogy nem lesznek megszorítások, de egy hét alatt pánikba kergette a lakosságot és az elrontott politika, az ebből következő megszorítások miatt tüntetnek az emberek.

Hangsúlyozta: a kormány egy átgondolatlan tervet dobott be a rezsiről, amellyel pánikba hajszolja a családokat és nem tudja megmondani, valójában milyen rendszert vezet be.

A képviselő felszólalása végén egy olyan petíciót adott át Dömötör Csabának, amelyet a tüntetőktől kapott.

Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az ellenzék megint úgy akarja beállítani a helyzetet, mintha csak Magyarország nézne szembe nehézségekkel, pedig a gondokat a háború és az elhibázott szankciós politika okozza. Más országokban is jelentős energiaáremelkedések vannak – tette hozzá.

Korábban írtuk

Úgy vélte, a baloldali pártok mindig az adók ügyében szólalnak fel, a költségvetéshez benyújtott módosító javaslataik is adóemelést irányoztak elő: az ellenzék emelné a szja-kulcsokat, a társasági adót, felvetette az ingatlanadó ötletét, visszahozná az örökösödési adót és dugódíjat akar.

Az államtitkár a katáról azt mondta: ilyen kedvezményes adónem a baloldali kormányzás alatt nem volt és amikor bevezetették, a baloldal nem szavazta meg.

Magyarország szabad ország, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, de senkinek nem kell most attól tartania, hogy ha elmondja a véleményét, kilövik a szemét – jelentette ki Dömötör Csaba.