A zalaegerszegi általános iskolában a 4/b-be járó gyerekek egyik kedvence az énekóra. Osztályfőnökük, Bódis-Virág Hajnalka a magasabb fizetés mellett azért is örül a bérrendezésnek, mert így vonzóbbá válhat a pedagóguspálya.

Hirdetés

„Nagyon elöregedett ez a szakma, és bízom abban, hogy akár pályára visszatérő új kollégákat köszönthetünk, vagy esetleg főiskolát vagy egyetemet elvégzőket tudunk köszönteni. Én vagyok a legfiatalabb ebben a tantestületben és már én sem vagyok olyan fiatal”

– mondta Bódis-Virág Hajnalka.

„Már az emelt pénzért dolgozunk, ez a februári fizetésünkben már jelen is lesz. És nyilván örülök neki, mert nekem is van egy egyetemista gyerekem, és helye van a családi kasszában, lesz mire költeni

– mondta Makovnyikné Lakatos Katalin, egy egri óvoda dolgozója.

Legkésőbb január 30-ig minden pedagógus megkapja a hivatalos értesítést az őt érintő béremelés pontos összegéről.

„Olyan mértékű pedagógus béremelés történik a napokban és a következő években, amilyen mértékű pedagógus béremelés Magyarországon még nem volt”

– mondta Rétvári Bence államtitkár.

Ez a Nemzeti Pedagógus Kar támogatásnak és segítségének is köszönhető. Rétvári Bence külön hangsúlyozta, hogy olyan szervezetről van szó, amely az összes magyar pedagógust képviseli. Rétvári Bence ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a dollárbaloldal és a szakszervezetek még most is akadályozzák a kormány törekvéseit.

Ennek ellenére legkésőbb január 30-ig minden tanár és óvodapedagógus megkapja a hivatalos értesítést az őt érintő béremelés pontos összegéről, február elején pedig valamennyien a számlájukon fogják látni a megemelt fizetést.

A teljes cikket a hirado.hu oldalon olvashatják.

Korábban írtuk