Tegnap reggel érkezett az idei év legnagyobb felajánlása, a Prima Primissima díjas Bartók Rádió 15 millió forinttal segíti a gyűjtést, ezzel a 72 millió forintot is meghaladta az adományok összege – hangzott el az M1 aktális csatorna keddi műsorában.

Hirdetés

„Azt gondolom, hogy a legjobb döntés volt ez a felajánlás, és a legjobb helyre kerül ez a pénz” – mondta a műsorban Devich Márton, a klasszikus zenei rádió csatornaigazgatója, aki hozzátette: a vakok és gyengénlátók egészen másként hallgatják a zenét, más kapcsolatuk van a zenével. Nekem nagyon jó érzés, hogy most nemcsak a zenével tudunk segíteni, hanem egy ilyen adománnyal is. Bízunk benne, hogy a műsor nagyon sok embert megmozgat, és még jönni fog segítség – tette hozzá. A csatornaigazgató elmondta: két új műsorral készülnek januártól, az egyik egy fúvós magazin lesz, a másik a Zenei találkozások című műsor, amelynek szerkesztője Reisz Gábor, műsorvezetője Becze Szilvia lesznek.

Siklósi Beatrix projektvezető megköszönte a Bartók Rádió felajánlását. Elmondta, hogy a jótékonysági gyűjtés lassan befordul a célegyenesbe, a közmédia egész napos műsorfolyama december 18-án látható majd.

„Nem könnyű most ez az időszak” – fogalmazott Siklósi Beatrix, hozzátéve, hogy ezekben a nehéz hónapokbon úgy érzik, „kicsit óvatosabb” a felajánlások terén mindenki. „Elsősorban a cégekre gondolok, a hétköznapi embereknél azt látjuk, hogy amit lehet, mindent megtesznek” – tette hozzá a projektvezető, példaként említve, hogy volt olyan nap, amikor az adományvonalra érkező 500 forintos telefonos felajánlásokból 1 millió forint gyűlt össze.

Korábban írtuk

„Hiába vannak ezek a nehéz idők, sokszor azok is, akik nehéz helyzetben vannak, ilyenkor együttéreznek azokkal, akiknek még inkább szükségük van segítségre” – fűzte hozzá.

Siklósi Beatrix arra bíztatott mindenkit, hogy adakozzon a jótékonysági akció javára, egyben reményét fejezte ki, hogy a műsor „finisében” lesznek még olyan tőkeerős cégek, akik csatlakoznak az adománygyűjtéshez.

A jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is tovább gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget. Idén például egy galambász a díjnyertes madarát ajánlotta fel a közmédia jótékonysági akciójának, emellett Áder János volt köztársasági elnök is felajánlotta segítségét.

A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 18-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra.