Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja vasárnapi online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az ünnepek alatt nyilván sok család szeretne összeülni azok után, hogy a koronavírus-járvány hónapokra elszakította őket egymástól. Ha azonban egy család „nagyon felelősen” le szeretné teszteltetni minden tagját karácsony előtt, az családonként akár 100 ezer forintos nagyságrendű költséget is jelenthet – mondta, hozzátéve, „lehet, hogy a fideszes milliárdosok ezt megengedhetik maguknak, a magyar családok azonban nem”.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy „ne csak beszéljenek a család fontosságáról, hanem tegyenek is értük végre valamit”, és ingyen teszteljenek le mindenkit, aki kéri.

„Mentsük meg a karácsonyt, nekünk is jár, hogy biztonságban találkozhassuk a szeretteinkkel. Ahogy más európaiak ingyen, mindenfajta megkötés nélkül teszteltethetik magukat, úgy ez járna nekünk magyaroknak is” – fogalmazott Kálmán Olga.

Azt is mondta: a DK a járvány kezdete óta követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé és tömegessé a koronavírus-teszteket. „Mindeddig hiába beszéltünk, hiába mondtuk meg előre, hogy ha nincs tömeges tesztelés, akkor előbb-utóbb pánikszerűen le fogják zárni az országot, és el fog szabadulni a járvány. A kormány nem hallgatott ránk, ennek pedig most egy ország issza a levét” – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentsük meg a karácsonyt!

Mentsük meg a karácsonyt!A kormány teszteljen le mindenkit, aki kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni!Kövesd élőben, és oszd meg Kálmán Olga Hivatalos oldala online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Sunday, November 29, 2020