Hirdetés

Kálmán Olga (DK) közölte, a nemzeti konzultáció – amit szemétnek nevezett – egyetlen szóban sem foglalkozik Magyarország és a magyarok problémáival, a magas inflációval, az áremelésekkel, az alacsony bérekkel. Szerinte a kormányt Belgium fővárosa jobban érdekli, mint Magyarország és a magyarok.

Közölte, ha ennyire szerelmesek Brüsszelbe, akkor költözzenek oda. Orbán Viktor mondjon le, induljon el a brüsszeli polgármesterválasztáson – javasolta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára lenéző cinizmussal vádolva a politikust azt mondta, annak van hagyománya, hogy a DK máshová küldené a magyarokat, pár éve az egyet nem értő vállalkozásoknak mondták, hogy el lehet innen menni. Aztán a magyarok mondták meg, hogy a DK hová menjen, árnyékkormányba – tette hozzá.

Azt mondta, a viták középpontjában nem a gazdag hagyományú város, Brüsszel van, hanem az uniós intézményekben hozott rossz döntések. Utóbbiak között említette a rezsicsökkentés, az extraprofitadók eltörlését, illetve a háborús Ukrajna uniós felvételét.

Korábban írtuk