Hirdetés

Kanász-Nagy Máté (LMP) szomorúnak nevezte, hogy üresek a kormánypárti padsorok, és a kormány egyetlen tagja sem érkezett meg az ülésre. Kínosnak minősítette, hogy a kormánypártok mind a mai napig blokkolják Svédország NATO-csatlakozását, és erre semmilyen érdemi magyarázatot nem adtak.

Kocsis Máté: ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor idejönnek

A Fidesz frakcióvezetője szerint a rendes parlamenti ülésszak elején sor kerülhet a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára, de ehhez szükséges a két kormányfő budapesti találkozója.

Kocsis Máté hétfőn a közösségi oldalán azt írta, álláspontjuk szerint a rendes parlamenti ülésszaknak „mindjárt az elején” sor kerülhet a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára, de ehhez szükséges a két miniszterelnök budapesti találkozója. „Ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek” – fogalmazott bejegyzésében.

MTI

Szót emelt a kiemelt beruházásokkal kapcsolatos törvény ellen is. Szerinte a választók nem békák vagy pulykák, és az sem lehet, hogy a Karmelita kolostorban mindent jobban tudnak: az embereket meg kell kérdezni a fontos ügyekben. Úgy folytatta, az embereket meg kell kérdezni az akkumulátorgyarmatosítás kapcsán, a Balaton-parti vagy a Fertő tavi nagyberuházásokról. Elítélik a „Rákosdubaj-koncepciót”, arról is meg kell kérdezni az embereket – tette hozzá.

Jelezte, újabb népszavazást kezdeményeztek az ügyben, heteken belül megkezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházásokkal kapcsolatban. A döntés joga visszakerülhet az állampolgárok kezébe – mondta.

Korábban írtuk