A fővárosi Fidesz erre megállapította: „Karácsony Gergelynek a szövegértése is hiperpasszív”, hiszen soha senki nem állította, hogy már eladták a Városházát. „Kiderült azonban, hogy – Karácsony eddigi állításaival ellentétben – nem is hoztak olyan döntést, hogy nem szándékoznak eladni” – mutatott rá a kormánypárt.

Hirdetés

A baloldali városvezető láthatóan annyira megbántódott, hogy tegnap azt írta: „A Fidesz szerint szövegértési problémáim vannak, azért hozzátok fordulok segítségért. Szerintetek mi van ideírva: fejleszteni vagy eladni akarjuk a Városházát?” És közzétett egy dokumentumot, azzal, hogy „ez a pár sor annak a döntés-előkészítő tanulmánynak a vége, amit a főpolgármesteri kabinet 2020 novemberében elfogadott”. Ezen az egyik – a B (!) – alternatíva szerepel, amely „a jelenlegi helyszínen javasolja új épület(ek) építését”, és a tanulmány szerzői szerint „a helyes kompromisszumot jelenti”.

Így „megmarad a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában a kiemelt jelentőségű műemléki épület és a helyszín, amely Budapest legjobb és legértékesebb fejlesztési területe” – ezt Karácsony pirossal szépen alá is húzta, igazát alátámasztandó. A Fidesz Budapest úgy reagált: Karácsony tovább ferdíti a valóságot. „Jól értjük, hogy Karácsony Gergely most arra a tanulmányra hivatkozik, amelynek létezését kezdetben többször is tagadta »fake newst« kiáltva?

A teljes cikket IDE kattintva a Magyar Hírlap honlapján olvashatja.

Korábban írtuk