Hirdetés

A Századvég azt írja: a választók bizalmatlanul viszonyulnak a balliberális összefogáshoz. A kutatás rámutat, hogy a megkérdezettek több mint fele (54 százaléka) kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg a baloldali együttműködésről, ezzel szemben a 39 százalékuk pozitívan vélekedik az összefogott ellenzékről.

Tovább árnyalja a képet, hogy – a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető – Karácsony Gergely elutasítottsága magasabb, mint a baloldali pártok alkotta összefogásé.

A felmérés szerint a válaszadók 57 százaléka kedvezőtlen állásponton van a Párbeszéd politikusáról, míg a Karácsonnyal szimpatizálók aránya 37 százalékra tehető.

„Másképpen fogalmazva az ellenzéki összefogás, valamint Karácsony Gergely kedveltségi indexe (tehát a kedvező és kedvezőtlen válaszarányok különbsége) is a negatív tartományban mozog, ám a főpolgármester népszerűtlenebb (mínusz 20 százalék), mint az összefogott baloldali ellenzék (mínusz 15 százalék)” – írják.

A jelenség hátterében feltételezhetően az áll, hogy Karácsony Gergely városvezetői teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ebből fakadóan a válaszadók többsége kedvezőtlen véleményt alakított ki a főpolgármesterről.

A kutatás rávilágít arra, hogy a pártpreferenciájuk tekintetében bizonytalanok körében jelentős az MSZP-Párbeszéd-LMP kormányfő-jelöltjének az elutasítottsága, csupán 17 százalékuk kedveli a főpolgármestert.

Korábban írtuk

Forrás: Századvég

„Ebben a választói szegmensben azoknak az aránya, akik nem kedvelik Karácsonyt, 51 százalék. Ennek megfelelően a pártpreferenciájuk vonatkozásában bizonytalanok körében a párbeszédes politikus kedveltségi indexe mínusz 34 százalék” – írja a Századvég.

A teljes elemzés további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható.