„Két eddig rendkívül veszélyes, a sajtóban »halálzebraként« emlegetett gyalogátkelőhely vált biztonságosabbá a Budaörsi úton azáltal, hogy a Bajmóci és a Nagyszőlős utcai kereszteződésben nyomógombos, a látássérülteket hangjelzéssel segítő jelzőlámpát telepített a Budapest Közút. A két kereszteződés jelzőlámpáit már múlt csütörtökön átadták a forgalomnak, és a műszaki átadás-átvétel is várhatóan még ezen a héten megtörténik. Ezzel a Budaörsi út minden gyalogátkelőhelye lámpával védetté vált. Miután több baleset is történt az átkelőknél, az előző önkormányzati ciklusban 2014-re ígérték a gyalogoslámpák telepítését a Budaörsi úton. Az akkori ígérteket (sic!) a tavaly hivatalba lépett városvezetés valósította meg végül” – énekelték meg Karácsony Gergely hőstettét.

Hirdetés

„A jelenlegi városvezetés eltökélt célja, hogy nullára csökkentse a közlekedési balesetek áldozatainak számát. Ehhez fontos lépés azoknak a gyalogátkelőknek a védelme, amelyek nagyforgalmú utakat kereszteznek. A Budaörsi úti ”halálzebrák„ mostantól jelzőlámpával védettek, a nyomógombos rendszer pedig az autóforgalom folyamatosságát hivatott biztosítani” – hangsúlyozta Karácsony Gergely főpolgármester a közlemény szerint.

A főpolgármester Facebook-oldalán is megemlékezett minderről:

„2009-ben az Index csinált egy videót a Budaörsi úti átkelőről, amit nemes egyszerűséggel »halálzebrának« neveztek. Az elmúlt években több baleset is történt. 2013-ban egy busznak fékeznie kellett, egy lány agyrázkódást kapott, akkor azt ígérték, hogy a következő évre meglesz. Nem lett meg. Megcsináltuk mi. Mostantól nyomógombos jelzőlámpák segítik a biztonságos átkelést” – fogalmazott Karácsony.

2009-ben az Index csinált egy videót a Budaörsi úti átkelőről, amit nemes egyszerűséggel „halálzebrának" neveztek. Az…

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 7. September 2020
Korábban írtuk