Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

„Tarlós István írt egy cikket a fideszes pártlapban Tarlós István nagyszerűségéről. Tanulságos olvasmány, végigküzdöttem magam rajta. (…) De a cikk lényege, ha jól értem, a szokásos: Tarlós István a Tarlós Istvánról szóló cikkben Tarlós István nagyszerűségét abban látja, hogy ő jóban van a kormánnyal”

– tesz tanúbizonyságot szerény szövegértési készségéről az ellenzéki főpolgármester-jelölt, aki azt a konklúziót tudta levonni Tarlós István teljesítményközpontúságot középpontba állító levelében, amelyben tételesen felsorolja az elmúlt év városvezetési eredményeit, hogy „alighanem valami elpattant” Tarlós Istvánnál.

„Ha már itt tartunk, és Tarlós szerint tényleg az a legfontosabb, hogy a főpolgármester elintézzen dolgokat a kormánynál, tegyen meg pár dolgot, a választásig hátralévő mintegy száz napba talán még belefér” – majd közli öt tételből álló követeléseit.

Ezek közé tartozik például, hogy Tarlós István „intézze már el, hogy ne omoljon össze a budapestiek ügyintézése”, de egészségügyi összeomlásról is ír Karácsony, aki aggódik a Liget Budapest Projekt miatt is. A Párbeszéd társelnöke követeli, „Tarlós állítsa le a padlássöprést”, végezetül pedig klimatizált tömegközlekedési eszközöket sürget: Tarlós István „érje már el, hogy a budapestieknek az Orbán-Tarlós-érában több járjon, mint a marháknak.”

Karácsony Gergely végezetül reagált Tarlós István kijelentésére egy esetleges főpolgármester-jelölti vitáról:

„Végül örömmel olvastam Tarlós Istvántól, hogy »a vitától ab ovo nem zárkózom el«. Ab ovo elvileg, és in concreto gyakorlatilag is szükség van vitára, mert ez a budapestiek érdeke. Alig várom.”

Tarlós István ezt írta a vitáról nyílt levelében:

„Kísérleteznek »vita« provokálásával, és már előre eljátsszák, hogy velük (vele) »nem mernek« kiállni, miközben a vita metodikájáról persze előre begyakorolt elképzelésük van. Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el, de nem az ő szabályaik szerint. Tehát hogy „Gulyás Marcik”, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd »javasolják« a témákat, utána pedig a »vitavezetők« (vagy más) a színfalak mögött a »Gerivel« esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk. Én sem kívánnék sem témákat, sem vitavezetőt kijelölni, kinevezni. Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és »face to face« közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le.”

Tarlós István írt egy cikket a fideszes pártlapban Tarlós István nagyszerűségéről. Tanulságos olvasmány, végigküzdöttem…

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 8. Juli 2019