Fotó: facebook.com/Demokratikus Koalíció (képernyőfotó)
Hirdetés

A kormánypárt szerdai közleményében Gy. Németh Erzsébet nyilatkozatára reagált, amely szerint a Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból.

A Fidesz szerint Gy. Németh Erzsébetnek inkább arra kellene válaszolnia végre, hogy „valójában mit titkolnak a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban”. A közleményben emlékeztetnek: a főváros idősotthonában már 28 idős ember halt meg és 284-en fertőződtek meg koronavírussal.

„Az idősotthonért felelős főpolgármester-helyettes asszony tehát mondja el végre, hogy miért nem csinálnak hetek óta semmit sem az idősek védelmére!” – szólított fel a Fidesz.

Gy. Németh Erzsébettől választ várnak arra is: hogy lehet az, hogy „folyamatos orvosi ellátás nélkül voltak és talán vannak is az idősek”, miért kellett titoktartásra kötelezni az idősotthon korábbi orvosát, és mit tud arról a levélről, amit „Gyurcsány Ferenc egy másik embere hamisított az ügyben, hogy Karácsony Gergely hazugságait alátámassza”.