Fotó: MTI/Illyés Tibor
A gazdagréti tanuszoda az átadás napján, 2021. június 21-én.
Hirdetés

A kormánypárti politikus, a Magyar Öttusaszövetség elnöke a gazdagréti tanuszoda megnyitásának második évfordulója alkalmából rendezett családi napon kiemelte: 1990 óta szinte valamennyi választási kampányban, minden képviselőjelölt megígérte, hogy Gazdagrétnek lesz tanuszodája, hiszen két iskola is működik ott, illetve Őrmezőről is át tudnak járni a gyerekek. Sokáig mégsem valósulhatott meg az építkezés, és végül a kormányfőnél sikerült elérnie, hogy ez a fejlesztés benne legyen a tanuszodák építését célzó programban – idézte fel.

A KDNP frakcióvezetője kiemelte annak fontosságát, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni, ezzel akár az életük is megmenthető egy vízi balesetnél.

Simicskó István rámutatott: a gyerekek mellett a felnőtteknek is lehetőséget kínál a létesítmény a sportolásra, úszásra.

Jelen pillanatban 185 sportlétesítményt üzemeltet a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ), amelyből 86 a tanuszoda – ismertette.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítója arról beszélt, hogy évtizedek óta dolgoznak azon Újbudán, hogy igazi közösségek alakuljanak ki. Gazdagréten ez maximálisan megvalósult, köszönhetően a Gazdagréti Összefogás Egyesületnek, illetve az Összefogás 11 Sportegyesületnek – mondta.

Nagyon sok család él Újbudán, és nagyon fontos, hogy ezek a családok minél egészségesebben, minél sportosabban éljék a mindennapjaikat – tette hozzá, kiemelve: a csütörtökihez hasonló események is ezt a célt szolgálják.

Kitért arra is, hogy a csütörtöki programokba a környezettudatosságot is igyekeztek beépíteni a Zöld Követ Egyesület segítségével.

Korábban írtuk