A szexuális kényszerítés és pedofília vádjával letartóztatott Gy. Péter éveken keresztül nem csak egy, hanem két újbudai intézmény munkavállalója is volt.

Hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint a férfi elsőként az újbudai Cseperedő óvodában kezdett dolgozni, ahol több mint egy évig tevékenykedett, ahonnan aztán egy évvel később, rejtélyes körülmények között áthelyezték a gazdagréti Szivárvány óvodába, ahol a botrány kirobbanásáig dolgozott.

Az önkormányzat kitart álláspontja mellett

Az önkormányzat a hírek ellenére is kitart az álláspontja mellett, miszerint Gy. Péterre nem érkezett panasz egyik intézménybe sem. A Magyar Nemzet arról kérdezte Újbuda önkormányzatát, a gazdagréti Szivárvány óvoda intézményvezetőjéhez hasonlóan miért nem mentették fel a vizsgálat idejére a kelenföldi óvoda vezetőjét is, aki szintén érintett lehet az ügyben, a megkeresésre azonban nem érkezett válasz.

A lapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő dadus, aki együtt dolgozott a pedofil férfival, azt mondta, mentális problémai lehettek a férfinak, súlyos hangulatzavarokkal küzdött. A Magyar Nemzet ügyvédi forrása szerint az, hogy a letartóztatás helyett Gy. Péter kényszergyógykezelését rendelik el, még nem jelenti azt, hogy nem lesz büntethető. Most elmegyógyító intézetben tartják fogva az újbudai önkormányzati dolgozót, aki az óvodai mosdóban fajtalankodott kiskorú gyermekekkel. Egy hónapra letartóztatta a férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság, és a XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást folytat szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Korábban több panasz is érkezett az önkormányzati dolgozóra, aki a Magyar Nemzet információi szerint öngyilkosságot kísérelt meg még a botrány kirobbanása előtt. Azt, hogy az öngyilkossági kísérlet vagy rossz mentális állapota miatt került a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, pontosan még nem lehet tudni, de öngyilkossági szándékát már akkor véghez akarta vinni, amikor még nem jelent meg a sajtóban az ügy.

Korábban írtuk

Több szülő is panaszt tett

A Magyar Nemzet értesülései szerint több szülő is panaszt tett már korábban az újbudai pedagógusasszisztensre, aki ellen szexuális kényszerítés gyanújával nyomoznak. Ezek alapján egyre ellentmondásosabb az Újbudai Önkormányzat korábbi sajtóközleménye, amelyben azt állították, hogy akkor értesültek először az ügyről, amikor a rendőrség február 23-án adatgyűjtésbe kezdett egy névtelen bejelentés alapján.

A lap úgy tudja, a pedofíliával gyanúsított Gy. Péter telefonján fotók is voltak, amelyeken szerepel az a gyermek is, akit vélhetően molesztált. Mivel a kiskorú arca nem látszik a képeken, ezért a rendőrség fotókat kért be az óvodától, hogy a ruházata alapján azonosítsa az áldozatot. A férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

A Magyar Nemzet megkereste a rendőrséget, azt tudakolva, hogy eddig hány szülő tett panaszt a pedagógiai asszisztensre. A lap korábbi értesülései szerint, ellentétben az Újbuda Önkormányzata sajtóközleményével, volt panasz a férfira, egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.  

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.