Fotó: jozsefvaros.hu
Hirdetés

A szakvélemények szerint a volt józsefvárosi pályaudvar alatt 1300-1400 méter mélyen 70-72 Celsius fokos hőmérsékletű víz található, amelynek összetétele megegyezik a Széchenyi és Paskál fürdő alatt lévő vízzel.

Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője korábban azt mondta: a belső-pesti kerületeket tekintve nincs elérhető közelségben strand a pesti oldalon, éppen ezért az egész főváros szempontjából értékes és turisztikailag vonzó lesz a beruházás. Sára Botond szerint a volt józsefvárosi pályaudvar – amely jelenleg barnamezős terület – kiváló adottságokkal rendelkezik. A polgármester úgy vélekedik, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a terület alkalmas lenne egy strand létesítéséhez, és a felmérések szerint a józsefvárosi lakosok szívesen igénybe vennék a szolgáltatást.

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív
Kocsis Máté országgyűlési képviselő
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Sára Botond polgármester

A koncepciótervek szerint a strandon egy gyűrű alakú fürdőépület helyezkedne el, amelynek közepén egy nyitott udvar lenne. A létesítményben helyet kapna egy egész évben működő gyógyászati részleg, élményfürdő, gyermekrészleg, nyári strandrész, szaunák és gőzkamrák, valamint kiszolgáló egységek. A tízmedencés fürdő mintegy 500 fős befogadóképességgel rendelkezne, amelyhez 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpártároló tartozna.

A Magyar Közlöny július 10-ei számában jelent meg, hogy a beruházás előkészítésének támogatására kormányhatározat szerint 200 millió forintot rendelnek.