Még tart a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének a szervezése, a helyszínről a későbbiekben születik döntés – tudta meg a Magyar Nemzet kormánypárti forrásból. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a múlt héten jelentette be, hogy szeptember 21–22-én tartja a parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülését a Fidesz és a KDNP – írja a lap.

Hirdetés

„Azon dolgozunk az Országgyűlésben is, hogy az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók ellenére is biztos legyen az ország energiaellátása, rezsivédelmet kapjanak a háztartások és megőrizzük a családtámogatásokat”

– közölte akkor a frakcióvezető. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a tanácskozáson az orosz–ukrán háború mellett a gazdasági, az energetikai, valamint a védelmi kérdések is szóba fognak kerülni.

Már hagyomány a kihelyezett frakcióülés

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond, és felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait.

Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartottak kihelyezett frakcióülést, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás voltak. Ám ezenkívül is rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak a kormánypárti képviselőcsoportok kihelyezett tanácskozásához az elmúlt három parlamenti ciklus során.

Egyik ilyen alkalom volt, amikor 2019 februárjában, Balatonalmádiban az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv életbe lépéséhez szükséges törvényjavaslatokat tekintették át.

Emellett 2017 szeptemberében, Velencén arról született döntés, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít, amiben a Soros-tervről kérdezték meg az embereket. A Mezőkövesden 2015 februárjában tartott kihelyezett frakcióülésen szintén egy nemzeti konzultációról döntöttek, ugyanis arról határoztak a kormánypártok, hogy az illegális bevándorlás témájában kikérik az állampolgárok véleményét.

2014 januárjában Balatonszárszón pedig a háromlépcsős rezsicsökkentésről döntöttek a Fidesz és a KDNP parlamenti politikusai.

A Magyar Nemzet arról is beszámol, hogy sajtóinformációk szerint a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése előtt, szeptember 10-én rendezik a 21. kötcsei polgári pikniket, ahol Orbán Viktor a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar meghívottjai előtt zárt körben ad helyzetértékelést a politikai folyamatokról. A pikniket a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk