Hirdetés

Szerdán elfogadta a fővárosi önkormányzat jövő évi költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, amely a jövő évi büdzsében a bevételi és kiadási főösszeget 448,741 milliárd forintban határozta meg. Az elfogadott rendelet az önkormányzat költségvetési bevételét 437,699 milliárd forintban, kiadásait 442,647 milliárd forintban állapította meg. Az így keletkező 4,948 milliárd forintos hiányt az előző évek maradványának igénybevételével, belföldi értékpapírok bevételeiből, valamint bankbetétek bevételeiből finanszírozzák, a hiteltörlesztés kiadásaira 6,094 milliárd forintot fordítanak.

Kiss Ambrus kifejtette: a hiány oka, hogy többet költenek, mint amennyi bevételt elő tudtak állítani a fővárosi önkormányzatban. Úgy gondolja emellett, hogy a kialakult helyzet miatt a kormánynak kellene forrásokat biztosítani nekik.

A saját forrás hiánya szürreális helyzetet tud teremteni a városban

– állapította meg Kiss Ambrus.

Korábban írtuk

A baloldali főpolgármester-helyettes arról értekezett: nyáron, amikor legutóbb a műsorban járt, még nem tudta, hogyan jutnak el decemberig, de „ügyes módszerekkel” megoldották a helyzetet. Jövőre pedig szerinte ugyanez fog történni, ám reméli, hogy javulnak majd a körülmények.

A ma elfogadott fővárosi költségvetés egyértelművé tette, hogy Karácsonyék teljesen kiürítették a főváros kasszáját. A Tarlós István által átadott 214 milliárdos megtakarításnak nyoma sincs, azt elköltötték és a fővárost eladósították. Gyurcsányék, amikor kormányon voltak, akkor az országot tették tönkre és sodorták a csőd szélére, most pedig a fővárost teszik tönkre és viszik csődbe, és ehhez Gyurcsány bábja Karácsony – írta szerdán közleményében a Fidesz.

(forrás)