A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki viszonyok között hiába híres stabil támogatói bázisáról, úgy tűnhet, már nem támaszkodhat belső erőforrásaira. A napokban a TikTok-felhasználókkal könnyen szembejöhetett a Gyurcsány-párt videója, amely szerint itt a nagy lehetőség, hogy „Zsófival, Botonddal és Klaudiával” bárki együtt dolgozhasson „minden nap a kormányváltásért”.

Hirdetés
@tiktokgyf

Ők a munkatársaid lehetnek a DK-ban! Csatlakozz hozzánk és jelentkezz gyakornoknak április 15-ig: https://alairom.dkp.hu/forms/jelentkezz-gyakornoknak-a-dk-hoz/

♬ eredeti hang – Gyurcsány Ferenc

A videó tanúsága szerint tehát a párt gyakornokokat keres a kampányához.

Magyar Péternél is vannak káderhiányra utaló jelek, ugyanis sajátos módját választotta a jelöltállításnak az európai parlamenti választásokra.

A sértődött ügyvéd pályázat útján szeretné kiválasztani a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt EP-listáját. A jelentkezésnél előnyként említik a pártpolitikai háttér hiányát, valamint ha a jelentkező olyan térségből érkezik, amely Magyarország elmaradottabb, hátrányosabb régióit vagy kistérségeit érinti.

Korábban írtuk

Nagy lehet az emberhiány a dollárbaloldali pártoknál

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Nemzetnek rámutatott, komoly káderhiányt mutat, hogy a DK-nak már TikTokon kell toborozni az embereket ahhoz, hogy legyen elegendő emberük legyen a választási kampányban.

Ez önmagában jól mutatja, hogy a balliberális oldalból ki vannak ábrándulva az emberek, és nincsen olyan sok komolyan vehető ember, aki csatlakozna hozzájuk

– húzta alá Deák Dániel. A vezető elemző szerint azonban Magyar Péter mozgalmának sajátos módszere is komoly káderhiányra utal.

Szavai szerint az, hogy az EP-választás előtt alig két hónappal keresi a jelölteket Magyar Péter, jól szimbolizálja, hogy alig van embere, nincsen nagyon bizalmas személy körülötte, akiben megbízna vagy akit tudna a listára állítani.

Magyar Péter szipkázhatja el a kádereket a bukott pártoktól

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint azonban sem Gyurcsány Ferenc pártjánál, sem Magyar Péternél nem beszélhetünk káderhiányról. Horn Gábor úgy véli, a DK-nak van egy hosszú évek óta épített országos szervezeti háttere, és még a nemrégiben létrejött hárompárti szövetség is segítségére lehet az MSZP vidéki, kisvárosi hátterével. – Az együttműködés a baloldalon ezt akár bővítheti vagy stabilabbá is teheti az elkövetkező időszakra nézve – mondta.

Azonban az egykori politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki pártok mindegyikének szembe kell néznie azzal, hogy lehetnek olyan aktivistái, káderei, politikai, helyi politikai szereplői, akiket jobban érdekel jelenleg a Magyar Péter-jelenség.

Horn Gábor szerint azonban nem tartja valószínűnek, hogy Magyar valódi politikai partnereket tudna szerezni egy pályázat útján.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.