Hirdetés

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: szimbolikus, hogy „itt a Feri” címmel rendezvénysorozatot indított Gyurcsány Ferenc, hiszen ez azt jelzi, hogy a 2022-es kampány „megint arról szól, hogy itt a Feri”. Ezt a helyzetet egy „aluljárós piacos játékhoz” hasonlította, amelyben mindegy, melyik pártra mutatnak rá, „mindegyik alatt Feri van”. Az ellenzékre utalva hozzátette: „a kommunisták és fasiszták nagy egyetértésben” megpróbálják visszasegíteni Gyurcsány Ferencet a hatalomba.

Hangsúlyozta: 2002 és 2010 között a kormány elvett az emberektől mindent, amit lehetett, és eladósította az országot, míg a mostani kabinet visszaadta a 13. havi nyugdíjat, emelte a béreket, a gyermeket nevelő családok pedig egy évnyi személyi jövedelemadót visszakapnak. „Ez az, amit kommunista és fasiszta nem csinál” – fogalmazott.

Szerinte a magyaroknak nagyon egyszerű helyzete lesz április 3-án: el kell dönteniük, hogy a mostani, Orbán Viktor vezette, családokat támogató, Magyarország határait megvédő, adókat és rezsit csökkentő, az emberek mindennapjait segítő kormány mellett előre mennek, vagy hátrafelé Gyurcsány Ferenccel.

Ne nálam protestáljanak, hanem Márki-Zay Péternél

– reagált a házelnök arra, hogy az ellenzéki képviselők hőbörgéssel fogadták a fasiszta, kommunista jelzőt Kocsis Mátétól, aki Márki-Zay szóhasználatát vette át felszólalásában.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: a baloldal saját miniszterelnök-jelöltje beszélt fasisztákról és kommunistákról az ellenzéki oldalon. Szerinte Márki-Zay Péter folyamatosan sértegeti az embereket, drasztikus privatizációról beszél az egészségügyben és a rezsicsökkentést sem támogatja. Április 3-án a magyar emberek elmondhatják erről a véleményüket – hangsúlyozta.

Korábban írtuk