Kocsis Máté ezt írta bejegyzésében:

Hirdetés

„Tegnap este Jakab Péter emberei az Országgyűlés hivatali épületében füstgránátot robbantottak. 🧨 Azt mondják, véletlenül.

Népszerű eszköz ez manapság az egyre erőszakosabb baloldaliak kezében, hiszen ilyet dobott Fekete-Győr András is a rendőrökre, ami miatt most bíróság előtt áll. Az ő esetében a baloldali propagandasajtó – és ő maga is – ártatlan kis füstgyertyáról beszélt, amit csak “ejtett”. (Persze ha ugyanezt az eszközt mondjuk fociultrák dobálják, akkor az már »emberi élet kioltására alkalmas füstbomba«, amit hajítanak.)

Maradjunk inkább tehát az eszköz leánykori nevénél: füstgránát. Ilyet robbantottak a »kis-Jakab Péterek« tegnap, a legfőbb népképviseleti szerv épületében” – írta Kocsis Máté, hozzátéve: ezzel milliós kárt okoztak a hivatal szervereiben, „szélsőséges hülyegyerekek” miatt kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a helyszínre, és sok emberben keltettek riadalmat.

„A kérdések gyűlnek. 👉Minek kell füstgránát abba az épületbe? 👉Mikor akarták felhasználni, ha a tegnapi véletlen volt? De❗️👉A fő kérdés azonban mégiscsak az: hogyan került az épületbe egy ilyen veszélyes eszköz?

Ugyanis az irodaházba történő belépéskor az őrök mindenkit tüzetesen átvizsgálnak – kivéve a parlamenti képviselőket. Rajtuk kívül tehát senki tudta bevinni. Ebből pedig már csak annyi következik, hogy álljon szépen elő az a jobbikos »honatya«, aki becsempészte az Országgyűlés Hivatalába ezt a gránátot❗️ Ilyenkor legyenek tökösek, és ne vitessék el a balhét a beosztottaikkal! Jakab Péter most hangoskodjon! (Update: az eset után állítólag sült krumplit is találtak a tett helyszínén. 💣🥔)” – tette hozzá Kocsis Máté.

Tegnap este Jakab Péter emberei az Országgyűlés hivatali épületében füstgránátot robbantottak. 🧨 Azt mondják,…

Posted by Kocsis Máté on Wednesday, March 3, 2021

A Jobbik közleménye szerint „vétlen” kollégájuk kezében indult be egy füstgránát, egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe.

A füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, ezért okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba. A jobbikos kolléga leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, „óvatlanul nyúlt hozzá”. Nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott – írták.

Korábban írtuk