Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Komáromi Zoltán (DK) arról beszélt, hogy siralmas állapotok vannak az egészségügyben, és ez akkor kezdődött, amikor a kormány elvette a kórházakat az önkormányzatoktól; a kórházak színvonala azóta folyamatosan romlik, egyre tragikusabb állapotba kerülnek. Az egészségügyet csak az ott dolgozók áldozatkész munkája tartja életben – vélekedett.

Közölte: most a szakrendelőket is meg akarná szerezni a kormány, de sok önkormányzat nemet mondott a szakrendelők államosítására, mert szerintük ezzel újabb gondok várhatók. Jelenleg is az önkormányzatoknak köszönhető, hogy működnek a szakrendelők – jelentette ki a képviselő, aki szerint a betegeknek és a dolgozóknak is rossz lenne a szakrendelők államosítása.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt, hogy amikor a baloldal hatalmon volt, jóval kevesebbet fordított az egészségügyre, mint a jelenlegi kormány. A baloldal akkor a vizitdíjról, a hálapénz legalizálásáról beszélt, miközben ez a kormány olyan béremelést valósított meg az egészségügyben, amellyel kivezethető lett a hálapénz – mondta. Hozzátette: a baloldal kormányon egészségügyi intézményeket zárt be, most mégis rombolásról beszél a kormányt bírálva.

Korábban írtuk