Hirdetés

Komjáthi Imre (MSZP) arra szólította fel a pártokat, hogy másfél évtized „plakátháborúja” után próbáljanak meg valami mást, „valami emberit” mutatni, és foglalkozzanak a valódi társadalmi problémákkal. Bírálta a CÖF „megvették őket kilóra” feliratú plakátjait, és a kormány „álközszolgálati hirdetéseit”, de azt is megjegyezte, hogy a DK pedofíliát hazafisággal összemosó plakátjai előtt sem jó közlekedni.

Azt kérte a pártoktól: amikor épp nincs hivatalos választási kampány, „akkor ne óriásplakátokat pakoljunk ki egymás ellen”, „hanem vegyük észre azt a vigasztalan világot, amin nem változtatunk, hanem inkább gyűlöletet szítunk”.

Rétvári Bence, a belügyi tárca parlamenti államtitkára úgy reagált: bár az MSZP korábban a DK-t támadta, most mégis „bekéredzkedtek a védőernyője alá”, és hosszú távú együttműködést írtak alá, felszámolva mindazt, ami még az MSZP-ből maradt. Így tett a Párbeszéd is – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a baloldal valódi vezetője Gyurcsány Ferenc, ezért mindenki, aki a következő parlamentben ott szeretne ülni, nála kuncsorog.

Az MSZP, ahogy az ország szuverenitását sem tudja megvédeni, úgy a saját pártja szuverenitását sem – mondta.

Korábban írtuk