Zsigó Róbert közölte: A gyermeket nevelő szülőknek visszatérítik az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Hirdetés

2010 előtt a baloldali kormányok a válság idején elvették, megnyirbálták a családtámogatásokat. Mi a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem elveszünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogatjuk őket – emelte ki a politikus.

Zsigó Róbert felidézte: az intézkedés mintegy 1,9 millió szülőt érint és közel 600 milliárd forintos bevételt jelent a családoknak, ez személyenként elérheti akár a 800 ezer forintot is.

A kifizetés a családi pótlékban részesülő szülőknek automatikus. Az ő részükre a NAV arra a címre, illetve számlaszámra utalja, illetve postázza az összeget, ahová a családi pótlék is érkezik.

Korábban írtuk

Zsigó Róbert ismertette: Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők részére a visszatérítés nem automatikus, nekik egy nyilatkozatot kell kitölteniük. Ezt a nyilatkozatot a NAV honlapján Visszadó-nyilatkozat néven találják. Tehát nyilatkoznia kell annak a szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja.

Kérjük tehát a családi pótlékot nem kapó szülőket, hogy december végéig töltsék ki és küldjék vissza az adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot – mondta el.