Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Kovács Zoltán a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ szervezte.

Az angol nyelvű beszélgetés során Kovács Zoltán azt mondta, hogy ha nem küzdenek minden nap a hazugságok ellen, akkor elveszítik a narratívát.

Az államtitkár kiemelte: A merész igazság Magyarországról (The Bold Truth About Hungary) című podcastjének szlogenje, hogy mindig komolyan gondolják, amit mondanak. Vendégeivel szabadon beszélget, így küzd a „progresszív vírussal” szemben a maga konzervatív módján – hangoztatta.

Úgy vélekedett, hogy magyarországi látogatása során egyik legfontosabb beszédét Ferenc pápa a Karmelita kolostorban mondta, ahol a család hagyományáról, az értékekről ejtett szót. Kijelentette: mindenkinek el kellene olvasnia a katolikus egyházfő beszédeit.

Korábban írtuk

Kovács Zoltán megjegyezte, hogy a forradalom eredeti jelentése visszatérés a gyökerekhez.

Jack Posobiec, a Human Events szerkesztője, egyesült államokbeli véleményvezér úgy vélekedett, hogy újságírók hamis információkat terjesztenek azokról, akik az igazságról beszélnek. Olyan cselekedetekkel vádolják például Donald Trump korábbi amerikai elnököt, amilyeneket ők maguk tesznek minden nap – fűzte hozzá.

„Az elme vírusának” nevezte a fősodratú médiában terjedő műsorok tartalmát. A „betegség” veszélyezteti a valós látásmódot – vélekedett. Jack Posobiec kijelentette: a „vírus” miatt az emberek hamis igazságokat kezdenek támogatni, felülírják a realitást.

Az amerikai véleményvezér szerint az Egyesült Államok minden tagállamában is olyan törvényre lenne szükség, mint amilyen Magyarországon akadályozza az ilyen típusú propagandát, védve a gyermekeket.

Jack Posobiec arról is beszélt, hogy egyesek szeretnék újraosztani a tőkét, és nemcsak a pénzügyit, hanem a társadalmit és a politikait is. Próbálják olyanná formálni a valóságot, amilyennek szerintük lennie kellene.