Hirdetés

Varju László (DK) azt mondta, hogy Magyarország bajban van, nőnek a családok, az önkormányzatok és a vállalkozások terhei.

A képviselő azt kérdezte, miért van szükség arra, hogy a kormány bevezesse a mostani „megszorítócsomagot”, miért emelik a telefonálás, az internet, a banki tranzakció, a gyógyszer és az utazások árát.

Rekord költségvetési hiány, rekordméretű infláció, rekordgyenge forint, ez a kormányzat teljesítménye – jelentette ki Varju László.

A felszólalás ezen pontján az elnöklő Kövér László megvonta a szót a képviselőtől, mert Varju László „törvénytelen Orbán-kormányról” beszélt.

A házelnök magyarázatként közölte, korábban a DK frakcióvezetőjének már elmagyarázta, hogy nem minősíthetik törvénytelennek a kormányt. Kövér László hangsúlyozta, nem fogja megengedni, hogy kétségbe vonják az ország alkotmányos rendjét.

Korábban írtuk

Tállai a gyurcsányi válságkezeléssel szembesítette Varjut

A Varju László felszólalására reagáló Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy a mostani válság idején Magyarország az egyik legnagyobb gazdasági növekedést érte el Európában.

A baloldai kormányok válságkezelése alatt azonban csökkent a GDP, nőtt a munkanélküliek száma, a költségvetési hiány pedig az egyik legmagasabb volt Európában – jelentette ki az államtitkár.

A baloldal válságkezelése idején a GDP 82 százalékáig vitték fel az államadósság mértékét, ami újra 80 százalék alatt van, a jövő évi költségvetés tervei alapján pedig 75 százalék alá fog csökkenni – hangsúlyozta.