Fotó: MTI/Kovács Attila
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Angelo Farrugia máltai házelnököt az Országház Munkácsy-termében 2023. április 13-án

A közlemény szerint a házelnökök megbeszélésén a parlamenti együttműködés szorosabbá tétele és kiszélesítése mellett szó volt a politikai, gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítéséről. Azt írták, hogy Kövér László Magyarország fontos partnerének nevezte Máltát a kétoldalú, európai uniós és a többoldalú együttműködésben.

Hirdetés

Úgy folytatták: Kövér László és Angelo Farrugia egyetértett abban, hogy országaik közös fellépése a nemzetközi intézményekben és az összefogás megsokszorozhatja érdekérvényesítő képességeiket.

Málta független, semleges köztársaság – amely státust az ország alkotmánya is garantálja -, és mindig is elkötelezettje volt a békének – írták.

A két házelnök egyetértett abban, hogy az orosz-ukrán háború mielőbbi lezárását tűzszünettel és békekötéssel kell elérni, amihez az Európai Uniónak hathatós támogatást kell nyújtania, és meg kell teremtenie saját biztonságának megóvását – áll a közleményben.

Korábban írtuk