Hirdetés

Gyurcsány Ferenc (DK) törvénytelennek és erkölcstelennek nevezte a kormányt, mondván, mert bár a választást megnyerte, a választás nem a népakaratot fejezte ki, hiszen nem volt szabad és tisztességes.

Azt, hogy a DK politikusai ennek ellenére miért vették át a mandátumukat, egy kérdéssel magyarázta: rendben van-e, ha a hazáját védő nép a megszállókkal való küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is használja? Szerinte igen, és használni kell a „törvénytelen, megszálló kormánnyal szemben” minden törvényes eszközt.

Úgy értékelt: a Fidesz és a kormány háborút visel Magyarország ellen. A háború önmagáért van, okát és célját „önökben kell keresni”; háborús körülmények között ugyanis érdektelen a kormány teljesítménye – mondta Gyurcsány Ferenc, utóbbi miatt végletesen erkölcstelennek ítélve a kormányt, amely szerinte tönkretette az országot.

Felszólalása után Kövér László házelnök azt mondta: Gyurcsány Ferencnek nincs joga törvénytelennek minősíteni a törvényesen megválasztott kormányt, de erkölcsi alapja sincs erre, miután 2006-ban szándékosan a polgárháború szélére juttatta az országot, „minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett” a nemzet, az ország, a demokrácia és a jogállam ellen. Kijelentette, az ő ülésvezetése alatt a DK frakcióvezetőjének ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek nevezheti.

Korábban írtuk

Kövér László szavai alatt a DK-frakció kivonult az ülésteremből.

A kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felidézte, amikor Gyurcsány Ferenc a saját népére lövetett, kijelentve, az volt a törvénytelen.

A választás tanulságának ítélte, hogy a baloldal teljesen lemondott a megújulás lehetőségéről, mindenki „aláírt Gyurcsány Ferencnek”, és feladta az önállóságát. A baloldal vereségének oka, hogy semmi újat nem tudott felmutatni a 2010 előtti kudarcpolitikához képest – értékelt.

Felidézte a DK elnökének választás előtti szavait, amelyben győzelmet vetítette előre azt mondta, hogy a jobboldaliakat el fogják vinni. Kijelentette: a fenyegetős tempónak lehet, hogy az Apró-villában van hagyománya, de a magyarok körében nincs többsége.

Fotó: Fidesz Facebook-oldala