Gyakran olyan tevékenységre kötnek megállapodást, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) apparátusa is képes lenne elvégezni. Ilyen például a Szombathy Pál balliberális médiaszemélyiség cégével kötött egymillió forintos szerződés is – írja a lap.

Fidesz: Újabb kormányzati pazarlás

Gyurcsány Ferenc azonnali hatállyal vonja vissza az MSZP-hez közeli újságírókkal kötött megbízási szerződéseket – hangzott el Koszorús László hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz sajtóosztálya felajánlotta segítségét.

A kormány a válságra való hazug hivatkozással brutális megszorító intézkedéseket léptetett életbe. Az elmúlt időszakban elvették a 13. havi nyugdíjat, a közalkalmazottak jelentős részétől megvonták a 13. havi fizetésüket, és sajnos több mint 10 ezren veszítették el a munkahelyüket – emelte ki Koszorús László. Gyurcsány Ferenc korábban megígérte, hogy a kormány tartózkodni fog a közpénzek indokolatlan pazarlásától. Ehhez képest a múlt héten nyilvánosságra került, hogy Szigetvári Viktornak – a szocialisták korábbi kampányvezetőjének – a neve is felbukkant különböző kifizetéseken, most pedig az MSZP-közeli, a baloldalhoz köthető médiával foglalkozó emberek közpénzekkel kapcsolatos megbízásai láttak napvilágot – sorolta a képviselő. Úgy látszik, hogy Gyurcsány Ferenc egyik pillanatban még a sajtó előtt azt ígéri, hogy felelősségteljesen fog gazdálkodni a közpénzekkel, a másik pillanatban pedig felelőtlenül szórja el a pénzt haveroknak, MSZP-közeli cégeknek, kampányembereknek – jegyezte meg a politikus.

Koszorú László leszögezte: arcátlan dolog, hogy miközben az emberektől a megélhetéshez szükséges tízezer forintokat vesznek el, addig milliókat fizetnek ki teljesen feleslegesen haveroknak úgy, hogy ezeket a munkákat a minisztérium alkalmazottai is el tudnák végezni. A kormány a válság kellős közepén is számolatlanul szórja az emberek pénzét. A teljesen felesleges kiadások között a fideszes politikus említett kézségfejlesztő tréningeket, különböző kommunikációs tanácsadásokat, fotók elkészítését. Ezeket a munkákat a minisztérium apparátusa ingyenesen is el tudná végezni, hiszen a Miniszterelnöki Hivatalnak is van sajtóosztálya, vannak fotósaik, és még kommunikációs tanácsadókat is fizetnek – húzta alá a képviselő, megjegyezve: több millió forint került ismételten elherdálásra. Súlyos százezreket fizetünk közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek arra, hogy ezeket a munkákat ellássák, a másik oldalon pedig teljesen feleslegese haveroknak, MSZP-közeli cégeknek kifizetnek több millió forintot – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc vonja vissza ezeket a felesleges megbízásokat, a Fidesz sajtóosztálya pedig felajánlja segítségét a miniszterelnöknek és a kormánynak a célból, hogy ezeket a munkákat a jövőben ingyen elvégzik, így több tízmillió forintot lehetne spórolni az adófizetőknek – jelentette be Koszorús László.

(MNO, fidesz.hu)