Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon a fõváros VI. kerületében 2023. november 21-én
Hirdetés

A kormánypárti politikus a stabilitás hiányáról beszélt Európában, ahol – mint mondta – olyan törekvések vannak, hogy a politika kezéből „kicsavarják a hatalmat” és civil szervezeteknek adják. Európa elvesztette vezető szerepét, ami a gazdasági visszaesésben érhető leginkább tetten – fűzte hozzá.

Kubatov Gábor kitért azokra a hátrányokra, amelyeket Magyarország elszenvedhet, ha elveszíti szuverenitását. Elsőként a migrációt említette, kifogásolva, hogy Brüsszelben döntenének arról, „kiket engedjünk be” az országba. Véleménye szerint ez olyan kulturális változásokat hozna, amelyeket Magyarország nem tudna elviselni. Bírálta azt is, hogy Brüsszel szerint el kellene törölni a rezsicsökkentést és az extraprofitadót, amivel az emberekre hárulna a jelenleginél jóval nagyobb közteher.

A Fidesz alelnöke kitért az Ukrajnának megszavazott európai uniós támogatásra: szerinte a korrupció miatt nem érhet maradéktalanul célba a megszavazott 5 milliárd euró. Az ukrajnai háborúról szólva szomorú tényként említette, hogy egy ukrán férfi a csatatéren mindössze négy napot élhet túl. Érdekes, fűzte hozzá, hogy az unióban nem szerveznek békekoncerteket.

Brüsszel nem lokalizálni, hanem globalizálni akarja az ukrajnai konfliktust

– fogalmazott.

Korábban írtuk

Az ukrajnai egészségtelen, génmódosított gabonáról szólva azt mondta, ennek csupán az áthaladásában egyeztek meg az Európai Unióval, a valóságban azonban 97 százaléka Európában marad. Helyzetértékelése végén Kubatov Gábor azt kérte a hallgatóságán keresztül mindenkitől, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket.