Fotó: Czeglédy Ádám, Facebook
Hirdetés

Kunhalmi Ágnes a Blaha Lujza téren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz csak akkor fogja tudni „visszavenni” Budapestet és csak akkor fog tudni győzni az önkormányzati választáson, ha az ellenzéki pártok hagyják, hogy megossza őket.

Ezt nem engedhetjük – jelentette ki, hozzátéve, 2019-ben összefogtak és Budapesten 14 kerületben, köztük Józsefvárosban is „győztek a demokraták”.

Kiemelte, mindent meg kell tenni azért, hogy „a demokraták folytathassák” a kormányzást.

Kunhalmi Ágnes közölte, az MSZP azon az állásponton van, hogy „győztes csapaton ne változtass!”, és a hivatalban lévő polgármestereket nem támadni, hanem támogatni kell, hogy újraválasszák őket.

Korábban írtuk

A szocialisták támogatják Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) józsefvárosi polgármester újraindulását.

A társelnök szerint a 2019-ben egyéniben győztes önkormányzati képviselők újraindulását is támogatni kell. A politikus az MSZP három, a kerületben egyéniben nyert, akkor ellenzéki közös jelöltként indult képviselőjét – Camara-Bereczki Ferenc Miklóst, Czeglédy Ádámot, Szili-Darók Ildikót – bemutatva azt mondta, reményei szerint a politikusok ismét legyőzik a Fidesz jelöltjét és hozzájárulhatnak a képviselő-testületi többséghez a következő ciklusban.

Kunhalmi Ágnes kitért arra, az MSZP továbbra is támogató aláírásokat gyűjt azon álláspontja megerősítésére, hogy működjön együtt az ellenzék az önkormányzati és az EP-választáson.

„Mi mindig is az együttműködésben hittünk Budapesten és az egész országban” – jelentette ki.