Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté (LMP) után már csak Kunhalmi Ágnes hiányzott a Karácsony rajongói klubból a társelnökök sorában. Már akinek hiányzott még egy lózungokat puffogtató videó a Karácsonyt ajnározó felvételek közül.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes szerint a következő országgyűlési választások fordulópont lesznek Magyarország és a magyar társadalom életében. Kunhalmi úgy látja, eldöntheti a magyar társadalom, hogy „fenntart egy autoriter, múltba forduló, csak a kisebbségre koncentráló berendezkedést”, vagy „ezt megtörve visszatér a demokrácia keretei közé (…) és újrakezdi Magyarországon a demokráciát”.

Kunhalmi szerint az egyik legnagyobb probléma a mély társadalmi, belső megosztottság és az, hogy eltűntek a nemzeti minimumok.

Egy új miniszterelnöknek Magyarországon nem önmagában az a feladata, hogy Orbán Viktort legyőzze, hanem el kell kezdenie újra megteremteni a társadalom belső egységét, nemzeti minimumokat kialakítani és el kell kezdeni megtalálni közös konszenzusainkat. Erre Karácsony Gergely a legjobb és egyedüli megoldás – okoskodott Kunhalmi Ágnes a videóban.

Korábban írtuk

„Egy új miniszterelnöknek Magyarországon el kell kezdenie újra megteremteni a társadalom belső egységét, nemzeti…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, May 15, 2021