Láng Zsolt elmondta, július közepén még mindig nem tudni, hogy mi történik a híd felújítása körül; miért nincs még mindig kiírva a közbeszerzés.

Hirdetés

„Hogyan tudjuk, hogy pontosan mennyi pénz kell a kormánytól, ha azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni most a közbeszerzés, amit kiírnak rá?” – tette fel a kérdést.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban még semmilyen folyamat nem indult el, viszont a főváros vezetői politikai háborút folytatnak a kormány ellen – jelentette ki.

Nyílt levelet is megfogalmazott – közölte a kormánypárti politikus -, hogy választ kapjon arra, van-e pénze a fővárosnak a híd felújítására, és mikor kezdődhetnek el a munkálatok.

Korábban írtuk

Elmondta azt is, úgy tudták, a Fővárosi Önkormányzatnak 180 milliárd forintja van lekötve állampapírban, tehát ezzel bele lehetne vágni a felújításba. Ugyanakkor Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke egy nyilatkozatban elismerte, hogy ez a pénz már nincs meg, elköltötték – mondta Láng Zsolt, hozzátéve, a nyílt levélben erre is választ várnak.