Fotó: TikTok (képernyőfotó)
Hirdetés

Az újpalotai lakótelepen elfogytak a parkolóhelyek

Cs. Németh Angéla DK-s polgármester az utóbbi négy évben nem tett azért semmit, hogy Budapest egyik legnagyobb lakótelepén újabb parkolóhelyek létesüljenek. Lehoczki Ádám, a Fidesz polgármesterjelöltje a közösségi oldalán rámutatott: vitathatatlan, hogy a panelházak építése óta sokkal több lett az autó, és az önkormányzatnak erre a megváltozott helyzetre megfelelő megoldást kell találnia.

Egyre több a probléma a parkolással Újpesten is

Újpest–Káposztásmegyeren is egyre több gond merül fel a parkolással kapcsolatban. Ott is az okozza a problémát, hogy nő a gépjárművek száma és egyre kevesebb a parkolóhely. A városvezetés pedig elodázza a probléma megoldását. A helyi csoportban a lakók arról számolnak be, sok esetben a szabálytalanság – például a zöldterületeken – parkolási helyhiány miatt következik be.

Kispesti káosz

Kispesten az önkormányzat és a főváros közös kerékpárút-építési projektje miatt egy utcaszakaszon szüntették meg a parkolást, amiről a baloldali vezetés „elfelejtette” megkérdezni az ott élők véleményét. A lakók tiltakozása ellenére a főváros kitartott a terve mellett, hogy kerékpárút épüljön a Hunyadi utcába. Mindez legalább száz család életét nehezíti meg, akik csak a környező utcákban, több háztömbnyire tudnak majd parkolni, ha találnak helyet. A keskeny és forgalmas utcában buszok is járnak. Az utca egyik oldalán már korábban felszámolták a parkolási lehetőséget.

Józsefvárosban esélytelen parkolni

Józsefvárosban a Pikó András vezette baloldali önkormányzat rendre parkolóhelyek felszámolását valósítja meg, négy év alatt több százat szüntetett meg olyan belső kerületben, ahol korábban is parkolóhelyhiány volt a jellemző. Az önkormányzat hol utcákat alakít át, hol virágládának használt sittes konténereket tesz le a parkolóhelyekre. Feltehetőleg a Karácsony Gergely főpolgármester által kiírt pályázat még növelni fogja a parkolóhelyek hiányát.

Korábban írtuk

A további lehangoló részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.