Hirdetés

Latorcai János (KDNP) kiemelte, az Izrael elleni terrortámadások is rávilágítottak arra: a migránsok saját, törzsi jellegű konfliktusaikat is exportálják Európába. A magyarok tudták és a 2015-ös nemzeti konzultáció során jelezték is, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás nem vezethet semmi jóra, Brüsszel politikáján változtatni kell. Brüsszel ennek ellenére továbbra is azon dolgozik, hogy kvótákkal és egyéb adminisztratív intézkedésekkel a migránsok befogadására és a déli határzár megszűntetésre kényszerítse Magyarországot – idézte fel.

Emlékeztetett: a 2015-ös nemzeti konzultáció eredménye kellően erős felhatalmazást adott, így születhetett meg a hármas határvédelmi rendszer, melynek köszönhetően a magyaroknak nem kell állandó félelemben élniük. „Most ismét fontos, hogy minél többen elmondják véleményüket” – fogalmazott.

Szavai szerint új alapokra kell helyezni az idegenrendészeti szabályokat, minden befogadottól elvárva a helyi törvények és szabályok betartását.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, a nemzeti konzultációt elindulása óta az ellenzék különböző módokon megpróbálja gáncsolni, miközben Brüsszelben alaptalannak nevezik azt.

Korábban írtuk

A konzultáció kérdéseiről szólva emlékeztetett: a kormány több mint 10 éve hatósági árakkal védi a családokat az áremelkedésektől, de Brüsszelben el akarják törölni a rezsitámogatást. Európába idén 330 ezren próbáltak illegálisan belépni, ebből 170 ezren Magyarországon keresztül, Brüsszelben eközben új migrációs paktumot fogadtak el, amely egyrészt kötelező szétosztásról, másfelől a Magyarországon jól működő menekültügyi eljárások felülírásáról szól – figyelmeztetett. Szót ejtett arról is, hogy az Európai Bizottság egyik biztosa ma Kijevben tárgyal az ukrán uniós tagságról és arról, hogyan adjon az EU újabb 50 milliárd eurót többek között fegyverekre. Erről egyáltalán nem kérdezték meg az európai polgárokat, a magyar kormány azonba megteszi ezt, ezért is indított nemzeti konzultációt – közölte.