Lázár János hangsúlyozta, ehhez a pályához szükséges a szolgálat iránti alázat, a személyes elkötelezettség, az elhivatottság. Meg kell érteni, hogy ez szolgáltatás, az adófizetőknek joguk van jó minőségű közszolgáltatáshoz, ahhoz, hogy felkészült emberek intézzék az ügyeiket – közölte.

Hirdetés

Mindig az ügyfél az első, mindig az ügyfélnek van igaza, úgy kell bánni vele, hogy elégedetten távozzon – tette hozzá a miniszter. Kiemelte: nincs gazdasági növekedés gyönge közigazgatás mellett. Jó szakemberek kellenek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek elitképzőként kell működnie – fogalmazott.

Az országot vezető politikai közösség számára a szuverenitás a legfontosabb

Lázár János közölte, a kormány értelmezésében a szuverenitás azt jelenti, hogy a 21. században a magyarokról semmit nem lehet dönteni a magyarok nélkül.

Kiemelte, a kormány célkitűzése, hogy Magyarország – szuverenitását erősítendő – kulcsállammá váljon most és a következő évtizedben.

Mindez pedig azt jelenti, hogy ebben a régióban Magyarország legyen a legerősebb ország, ráadásul a tőle délre és keletre lévő országok számára konkrét logisztikai és átvitt politikai, gazdasági értelemben is, Magyarországon keresztül vezessen az út. Ennek megvalósításához kell egy kormány, amely a szuverenitásban és az önállóságban hisz, és kell egy nagyon erős gazdaság is – jegyezte meg.

Korábban írtuk