Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek, a Magyar Rádió egykori épületeibe, illetve azok környékére tervezett új kampusza ügyében kérte számon a kormányt. Szerinte a Józsefvárosban élők körében nagy vihart kavart a terv, mert teljesen átformálná a Bródy Sándor utca környékét. Egyetértett azzal, hogy az új kampuszra szükség van, de kifogásolta, hogy a tervekkel kapcsolatban nem volt lakossági véleményezés és, hogy túl nagy területet akarnak beépíteni. Azt kérdezte: a kormány hajlandó-e az emberek véleményét is kikérni a projekttel kapcsolatban.

Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter válaszában azzal vádolta „Budapest liberális vezetését”: „üldözi” azt, hogy a belvárosban katolikus egyetem épüljön, a kerületben pedig „uszítanak” a beruházás ellen. Ez kifejezetten egy világnézeti vita, semmi köze tervekhez, a civilekhez vagy az ott lakókhoz – jelentette ki.

Hangsúlyozta: a végleges kiviteli terv jövő április 30-ra készül el, ugyanakkor a beruházásról már eddig is 9 alkalommal egyeztettek civilekkel, és bevonták a kerületi és a fővárosi főépítészt is. Megjegyezte: a kerületben „odáig süllyedtek”, hogy a Magyar Rádió azon épületére adtak ki helyi védettséget, ahonnan 1956-ban emberekre lőttek az ávósok.

A képviselő nem fogadta el a választ.

Korábban írtuk