Hirdetés

A mai napon fegyverszünetet kötöttünk négy év után. Mindketten bebizonyítottuk, hogy tudunk harcolni. A fegyverszünet célja, hogy a hódmezővásárhelyi választópolgárok nagyobb békében tudjanak élni

– emelte ki Lázár János a közös sajtótájékoztatón. „Megállapodtunk néhány kérdésben, amelyekben igyekszünk együtt dolgozni a következő években” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter azt mondta, április 3-án befejeződött a harc, a harcban született sikert elismerjük.

Négy területen kezdődik el az együttműködés

Négy olyan ügyet találtak, amiben tudnak lépni, az első az ipari park fejlesztése a Modern városok program keretében. Ebben Lázár János megválasztott országgyűlési képviselő közbenjárását kérte Márki-Zay Péter.

„Szeretnénk, ha minél több cég jönne a városba, és minél több munkahelyet teremtene, ezért fontos az ipari park fejlesztése” – közölte a polgármester.

„A második ilyen téma a 117 kilométeres kerékpárút és mezőgazdasági úthálózat-fejlesztés projekt. Ez egy folyamatban lévő projekt, az elérhető határidő november vége, amikor a tervek és a kisajátítás is meg fog valósulni. Lázár János maximális támogatásáról és egyetértéséről biztosította ezt a projektet is” – mondta.

Márki-Zay Péter ismertette, az iskolák energetikai felújítása is a Modern városok program része, ebben is előrelépés várható, ebben kormányzati engedélyre van szükség, hogy az átcsoportosításokat megtegyék.

Remélik, hogy Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutat

A megbeszélések részét képezte a hódmezővásárhelyi kórház támogatása is. „Van négy olyan terület, ahol elkezdjük az együttműködést, de abban is megállapodtunk, hogy rendszeresen fogunk találkozni, és átnézzük a város fejlesztéséhez kapcsolódó területeket” – közölte.

„Remélhetőleg Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutat az egész országnak. Április 3. után is van élet, azt reméljük, hogy az eddigi puskaporos hangulatot sikerül az együttműködés felé terelni” – fogalmazott a polgármester.

Márki-Zay Péter megköszönte Lázár János kezdeményezését és támogatását.

Korábban írtuk