Lemond Jakab Péter Jobbik-elnök – az utóbbi időkben a hírekben gyakran megjelenő – munkatársa, Molnár Enikő – értesült a Magyar Hang. A lap úgy tudja, hogy a kommunikációs feladataitól való megválásról már értesítette a párt vezetését is. A Magyar Hang megkereste az érintettet is, aki mindössze annyit közölt, hogy a munkáltatója beleegyezése nélkül nem nyilatkozhat. A cikk szerint Molnár Enikő személye lehet a Jobbikon belüli csatározás egyik fő kiváltója.

Hirdetés

A Jobbik elnökének bukásához vezethet a tanácsadó?

A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése – miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita ellen – jó eséllyel a Jobbik elnökének politikai bukását jelenti.

A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség és a frakció kétharmada szembefordult Jakabbal és kabinetfőnökével, a pártban nagy hatalommal rendelkező Molnár Enikővel.

Jakab ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött, sőt minden eshetőségre készen meg is írta a lemondását. Pár napra rá, hétfőn pedig büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi szervezetének elnöke a feljelentésre reagálva etikai eljárást kezdeményezett Jakab ellen, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk