A Magyar Liberális Párt négyszemélyes demonstrációt tartott Budapesten, a Margit hídon a magas benzinárak elleni tiltakozásul.

Képernyőfotók: Liberálisok Facebook-oldala, szerk. 

Demonstráció a Margit hídon – Szabadai Viktor és Sermer Ádám az irreálisan magas benzinárra hívja fel a figyelmet egy spontán demonstráció keretein belül. A kormány adópolitikája felelős azért, hogy akár 250 Ft helyett 400 Ft-ot kelljen fizetnünk a kutakon, és közben az útfelújítások miatt a dugóban is ülhetünk…

– sivalkodnak a Liberálisok Facebook-oldalukon.

A szánalmas akcióra egy igénytelen lepedővel is készültek a profizmus jegyében, amelyre gyöngybetűkkel az alábbi feliratot festették (libsi kékben):

DUDÁLJ HA SZERINTEDIS (SIC!) POFÁTLANSÁG A 400 FT-OS BENZINÁR

Sermer Ádám nagyívű szónoklatát egy autóból kikiabáló férfi akasztotta meg:

Remélem, hogy jövőre 500 forint lesz… ti, nyomorultak elmentek dolgozni…

Sermer Ádám egyébként egy újra kiírt választásban látná a megoldást, valamint adócsökkentésre kérte a kormányt.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányi elnöke éleslátóan megjegyezte háta mögé mutatva:

Látható, hogy nem eléggé magas a benzin, még közlekedni sem lehet. Dugóban ülve sokkal többet fogyasztanak az autók, sokkal többe kerül minden Budapesten.

Miközben hátra mutogatott, a Margit hídon az autók zavartalanul haladtak, hiába mesélt a politikus teljes átéléssel a dugók és torlódások nehézségeiről, a mögöttes forgalom csak nem akart megfelelő illusztrációul szolgálni Fodor Gábor legénységének.

Ugyanakkor megtudhattuk Szabadaitól, hogy Budapest elesett, a fővárosban nincs alternatívája a dugónak.

Az igazi csattanó azonban a sajtótájékoztató végén érkezett, amikor a Liberálisok Facebook-videóját rögzítő személy (meg ne sértsük azzal, hogy nő, talán csak a hangja nőies) felszólította a két lepedőtartót, forduljanak már meg, elvégre háttal állnak a forgalomnak, így a kutya nem fogja elolvasni a transzparensüket. 

A Liberálisok szánalmas akciójával egy valamit kiválóan demonstráltak: tökéletesen életképtelenek. 

Demonstráció a Margit hídon – Szabadai Viktor és Sermer Ádám az irreálisan magas benzinárra hívja fel a figyelmet egy spontán demonstráció keretein belül. A kormány adolópolitikája felelős azért, hogy akár 250 Ft helyett 400 Ft-ot kelljen fizetnünk a kutakon, és közben az útfelújítások miatt a dugóban is ülhetünk…

Gepostet von Liberálisok am Dienstag, 31. Juli 2018