Azt írták: a megalapozott gyanú szerint a férfi 2022 augusztusában az egyik szombathelyi parkolóban közös italozás közben öngyújtójával meggyújtotta egy hajléktalan társa lábán lévő kötéseket, aki olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy hosszas kórházi kezelés ellenére 2022 októberében elhunyt.

Hirdetés

Leszögezték: a férfi halála összefüggésbe hozható az általa elszenvedett égési sérülésekkel, és az ennek következtében beálló többszervi elégtelenséggel. A közlemény szerint a gyanúsított 2022 októberében a szombathelyi hajléktalanszállón késsel megsebesítette egy másik társát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, két héttel később pedig leöntötte valamivel, majd felgyújtotta egy harmadik másik társát is, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Mint írták, az ügyészség a bűnismétlés és szökés veszélye miatt indítványozta az őrizetben lévő férfi letartóztatását, akit halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

Korábban írtuk