A Magyar Liberális Párt bocsánatkérést vár Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól az LMBTQ-közösségre tett kijelentése miatt.

Bősz Anett az államtitkárnak szánt szivárványszínű zászlóval, valamint a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjait bemutató úgynevezett „LMBTQ-kisokossal” érkezett szerdai, budapesti sajtótájékoztatójára. Az ellen szólalt fel, hogy Soltész Miklós hétfőn a parlamentben „agyament őrültségnek” nevezte az LMBTQ rövidítést.

A liberális ügyvivő, aki szerint a kijelentés körülbelül ötszázezer magyart bántott meg, meghívta az államtitkárt, hogy vegyen részt a Budapest Pride-on, hogy meggyőződhessen arról, a meleg közösség tagjai ugyanolyan hús-vér emberek mint bárki más, a heteroszexuális társaiktól csak szexuális orientációjukban vagy nemi identitásukban különböznek. Ezzel együtt őket is megilletik az egyenlő jogok és az emberi méltóság – jelentette ki Bősz Anett.

A politikus arra szólította fel a kabinetet, hogy akadályozza meg a „gyűlöletkeltő” World Congress of Families budapesti konferenciáját, mert a Liberálisok szerint az önmagát családbarátnak beállító, de valójában „Putyin-barát” amerikai szervezet „súlyosan homofób és kirekesztő”.

Az esemény végén az ügyvivő a Soltész Miklósnak szánt zászlót és tájékoztató anyagot leadta az államtitkárság portáján.

MTI