Hirdetés

A 28. Budapest Pride fesztivál programsorozatának részeként újabb érzékenyítő foglalkozást hirdet a Labrisz Leszbikus Egyesület

– derült ki a Budapest Pride Facebook-oldalán található bejegyzésből. A Soros György által is támogatott szervezet workshopján – amelyre elsősorban pedagógusokat, pedagógushallgatókat vagy egyéb oktatási területen dolgozó szakembereket várnak – a cél megválaszolni azt a kérdést, hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is.

A rendezvényen a nagy botrányt kavaró Meseország mindenkié című könyvet mutatják be, amiben a szerzők újraírták a meséket olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

Mivel azonban a gyermekvédelmi törvény eredményeként az LMBTQ-szervezetek kiszorultak az iskolákból,

a Labrisz és társai kerülő úton, elsősorban a szülők és a tanárok érzékenyítésével próbálja elérni a fiatalokat.

Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy a felnőtteken keresztül akarja eljuttatni a Labrisz az LMBTQ-propagandát a gyermekeknek, mivel 2022 februárja és júniusa között egy hat alkalomból álló online beszélgetősorozatot indítottak a szülőknek, ahol a képzés önkénteseivel, valamint szülők és a szakemberek bevonásával jártak körül egy-egy témát. Az online beszélgetések során olyan témákat érintettek, mint az előbújás, vagyis a coming out, az óvodáskorú gyermekek felvilágosítása, a szivárványcsaládok helyzete, a családi ünnepek, valamint a Pride-események kezelése.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk