Magyar Péter, Varga Judit volt férje a „kétharmaddal bebetonozott pártfunkcionáriusok”, vagyis az Állami Számvevőszék a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vezetése, az alkotmánybírák, a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök menesztésével, illetve az Európai Ügyészséghez történő csatlakozással kampányol hetek óta a Tűzfalcsoport legújabb cikke szerint, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett.

Hirdetés

A blog szerint ugyanakkor nem véletlen, hogy egyes bírósági szervek vezetőit nem említi Magyar Péter, ugyanis a Tűzfalcsoport forrásai szerint az egyik közeli hozzátartozója a Brüsszel által többször támadott Országos Bírósági Hivatal egyik vezetője. Magyar Péter feltételezett hozzátartozója az a személy lehet, aki bíróként részt vett a devizahiteleseket a jogalkotás oldaláról is teljesen ellehetetlenítő bírósági jogegységi határozat meghozatalában.

Magyar Péter emellett a Tűzfalcsoport szerint önálló ígéretek kialakítására is alkalmatlan. 2013-ban ugyanis az MSZP kezdeményezésére a Demokratikus Koalíció és mások mellett a Bajnai Gordon és Juhász Péter vezette Együtt 2014 a jogállamiság és a demokrácia helyreállításáról egyeztettek, aminek eredményeként egy záróközleményt fogalmaztak meg. Ezt a dokumentumot vette most elő a Tűzfalcsoport, amiből kiderült, hogy az akkori pártok és vezetőik a hatalomra kerülésük esetén a köztársasági elnököt megfosztanák törvénykezdeményezési és országos népszavazás-kezdeményezési jogától és megvonnák a köztársasági elnöktől az Országgyűlés feloszlatásához való jogát. A dokumentumból kiderül továbbá, hogy a balliberális pártok meg akarnák szüntetni a minősített többség követelményéhez kötött (sarkalatos) tárgykörök meghatározását, ami után bármely tárgykört sarkalatosnak lehetett volna nevezni vagy éppen eltávolítani ebből a kategóriából.

A Tűzfalcsoport cikke szerint a balliberális pártok indokolatlannak tartják, hogy sarkalatos jogszabályba legyen foglalva a családok védelme, a nemzeti vagyon megőrzésének, védelmének és a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodásnak a követelménye, az állam kizárólagos tulajdonának és kizárólagos gazdasági tevékenységének köre, valamint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon elidegenítésének korlátai és feltételei.

A kétharmados korlát lebontása már évek óta téma a baloldalon. Az ellenzék vezetője, Gyurcsány Ferenc korábban már filozofált a kétharmados törvények többséggel való módosításán, illetve eltörlésén.

Korábban írtuk

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható.