Ma kezdődik Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

Hirdetés

Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag

– fogalmazott Kocsis Máté.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, valamint Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető. A legutóbbi frakcióülésre tavaly szeptemberben, Esztergomban került sor. A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté leszögezte: Brüsszelben változást kell elérni. Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyet békét akarnak – tette hozzá.

A kormánypárti politikus fontos ügynek nevezte a szuverenitás megvédését is. Simicskó István pedig közölte, hogy a KDNP-nek továbbra is fontos a magyar családok támogatása, ezért felkérték a kormányt, hogy bővítse a csok rendszerét, hogy minél szélesebb kör igénybe tudja venni. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzet honlapján.

Korábban írtuk