Magyar Péter volt a vendége a Válasz Online podcastjének, a Heti Válasznak. Stumpf András a műsor elején szembesítette Magyart Varga Judit egyik posztjának részletével, ahol a volt igazságügyi miniszter egy, akkor már ex-férje által küldött sms-t idézett.

Hirdetés

Még nem írtam alá a lemondásaimat, amit kértek tőlem. Nemcsak a pénz miatt fontos a Közút és az MBH bankos pozícióm, hanem mert ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán, amik kirúgás esetén nyilván ellehetetlenülnek

– állt az említett üzenetben. Varga Judit az esetet felidéző, korábbi posztjában így folytatta:

Ugye mindenki érti. Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond… aha. Ha pedig itt leírnám, hogy milyen Döbrögikhez tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza… Folytassam, Péter?

-írta a korábbi igazságügyi miniszter.

Mindez annak kapcsán fontos körülmény, hogy Magyar a NER-nek való hátat fordítását bejelentő posztjában annak idején azt írta, felmondta minden megbízatását, ami a kormányhoz vagy az államhoz köti. Csakhogy később a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, hogy jóval a nagy bejelentés előtt, 2024. január 18-án kezdeményezték Magyar Péter megbízásának visszavonását.

Korábban írtuk

A podcast-beszélgetés során most Magyar azt sem tagadta, volt feleségénél próbálkozott volna elérni, hogy megtarthassa a pozícióit (hiszen nemcsak a banknál volt neki ilyen), amelyektől ugyebár elmondása szerint végül önszántából távozott. Nem tagadta az „állásért kilincselést” sem. Sőt, annak kapcsán, hogy valóban előrehaladott tárgyalásai voltak Magyar Közút- és MBH-karrierje végén, azt mondta:

Tárgyaltam akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel. Valóban el szerettem volna menni egy másik piaci céghez. Valóban tárgyalásokat folytattam, és függetlenül ettől az üzenettől, amit a volt feleségem nyilvánosságra hozott, megkaptam volna azt az állást, amiről szó van

– ismerte el a balliberális oldal új reménysége.

A teljes cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.