Mint írják: A testület a legutóbbi megbeszélésén lezárta a meghallgatásokat, ahova elvileg azokat „idézték be”, akik korábban valamilyen ok miatt nem jelentek meg, de most sem volt sokkal nagyobb az aktivitás, mint korábban, sőt.

Hirdetés

Kiderült: A vizsgálóbizottságban ketten szabadságon voltak, Baranyi Krisztina pedig beteg volt, s a tervektől eltérően online sem tudott csatlakozni a társasághoz, ami azért okozott problémát, mert épp a parkolás volt terítéken, és annak a témának ő a koordinátora.

Megjelent viszont a bizottság előtt Karácsony Gergely, de nem mint főpolgármester, hanem mint Zugló korábbi első embere, és az akkoriban nagy vihart kavart parkolási ügyekről számolt be – emelte ki a Mandiner. Kiderült, hogy a XIV. kerület volt polgármesterét első alkalommal hívták meg, aki emlékeztette a bizottságot, hogy a 2014-gyel kezdődő ciklusban Zugló két parkolással kapcsolatos szerződést kötött. Mint a Mandinder kiemelte, a nagy médiafigyelmet az automaták beszerzésével, műszaki üzemeltetésével kapcsolatos megállapodás kapta, ami ugyan szintén felvetett bizonyos kérdéseket, állította, de – ahogy fogalmazott Karácsony – az a szerződés volt kevésbé összhangban a közérdekkel, amely a klasszikus parkolásüzemeltetésről, a parkolás ellenőrzéséről szól.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk