Fotó: facebook.com/Szijjártó Péter
Hirdetés

A KMKSZ alelnöke elmondta, hogy személyesen is megköszönte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a magyar kormány politikai és humanitárius támogatását, azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az egyre súlyosabbá váló humanitárius helyzet enyhítésére tesz.

Barta József az MTI tudósítójának hangsúlyozta: egyrészt fontosak az élelmiszer- és üzemanyag-szállítmányok, amelyek komoly segítséget jelentenek a lakosság, a megyében elhelyezett huszonötezer menekült ellátásában, illetve a mentőszolgálat, rendvédelmi szervek működése szempontjából. Másrészt pedig az ukránok is megtapasztalják, hogy „Magyarország, a magyar nép nem ellenség, hanem barát, jó szomszéd” – fogalmazott Barta József.

A KMKSZ alelnöke rámutatott, hogy „nemcsak az a barát, aki fegyvert ad, hanem az is, aki ilyenkor azt adja, amire a legnagyobb szükségük van a kárpátaljaiaknak, nekünk, akik itt maradtunk, hogy kitartsunk ebben a nehéz időben”.

Azzal, hogy Magyarország befogadja és ellátja a háborús menekülteket, a kárpátaljai magyarok helyzetét is javítja, mivel gyengíti azoknak a pozícióit, akik a háborús helyzetet is álhírek gyártására, nemzetiségi ellentétek szítására használják – szögezte le Barta József.

Korábban írtuk

A KMKSZ alelnöke elmondta: Viktor Mikita kormányzó ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a destruktív nézetek terjesztői ne kapjanak teret.

„Együtt kell evezni a part felé, vagy együtt fogunk elsüllyedni” – figyelmeztetett Barta József.